« Terug
Loslaten

Loslaten is niet willen vergeten wat er is geweest, maar accepteren dat het er is geweest en er mee leren leven.

We hebben het vaak over een rugzakje wat te vol is geraakt door gebeurtenissen die je leven maken wat het is. Het liefste wil je dat rugzakje van je af gooien en ver weg gooien. Maar besef dat je dan een deel van je waardevolle lessen weggooit.  Het is maar hoe jij, je rugzakje wilt vullen. Wanneer we het met emotie volggooien dan raakt het rugzakje in onbalans waardoor we niet verder kunnen groeien, althans dat is het idee. Echter je spirituele groei gaat wel gewoon door. Dat merk je wanneer je het rugzakje leeggooit en weer opnieuw gaat vullen met dezelfde stenen. In eens besef je welke waardevolle lessen je hebt gehad. Welke cadeaus je hebt mogen ontvangen van spirit.

De manier zoals ik die uitleg aan de mensen is er 1 die je uitdaagt om vanuit liefde de dingen opnieuw te bekijken. Angst is namelijk een ingang voor onzekerheid, wantrouwen, jaloezie en ga zo maar door. Juist elke les vanuit je licht gaan bekijken, geeft je zicht op de ware boodschap van het gebeuren. Juist dan zal je beseffen welke les je hebt geleerd.

Wat je daarna zeker niet mag vergeten is de les die voor een ander is terug te geven aan die ander. Maar dan vanuit de liefde voor de persoon die het je heeft aangedaan.

In mijn consulten spreek ik daar dan ook over, vaak vraag ik “wil je de lessen van de ander met je mee dragen?” het antwoord is dan “nee natuurlijk niet”.

Toch gebeurd dit dan wel, je bent boos en verdrietig dat de ander jou pijn hebt gedaan. Je vraagt je af waarom dit is gebeurd. De slachtofferrol, deze rol mag je loslaten. Op dat moment wordt je rugzakje gevuld met je eigen verdriet, met daar bovenop ook nog eens de les van de ander. In mijn vorige blog heb ik het gehad over krachtdieren en het nut hiervan. Welnu, deze kan je hiervoor inschakelen, om een krachtige boodschap uit te zenden naar de ander. Tot hier en niet verder, wat je nu tegen mij zegt, zeg je voor een groot deel over jezelf. Dan pas merk je dat je een andere richting met andere mensen opslaat.

Dus een spirituele groei in gaat, ik wens je een mooie en krachtige reis toe. Loslaten is ook het omarmen van wat is geweest!

Toksa ake, Paul Boxnummer 55Recente nieuwtjes

Gewoon luisteren

Ik ben deze maand wat laat met mijn blog, omdat ik eigenlijk niet zo goed wist waarover ik graag zou willen schrijven. Afgelopen weekend had ik even een “time-out” voor mezelf ingelast en  ik heb al mijn verdere afspraken afgezegd.... Lees meer »

Af-scheid…

*Afscheid…   Als mens krijgen we vaak genoeg te maken met afscheid en of afscheid nemen. Is het nu echt af tussen mij en die persoon of die bepaalde situatie? Scheiden hier nu echt onze wegen? We hebben er allemaal... Lees meer »


Recente portfolio-items

Medium Elly

Naast dat Medium Elly een zeer ervaren medium is, kan je bij haar ook kiezen voor een doeltreffende healing waar je direct effect van ondervindt. Dit kan op afstand maar dit kan ook in haar praktijk. U kunt de prive... Lees meer »

Huishoudbeurs 2018

Medium Savon, op het hoofdpodium van de huishoudbeurs. Zij geeft hier uitleg over alle spirituele zaken en beantwoord vragen van bezoekers. Ook laat ze de bezoekers een gratis kaartje trekken met een speciale boodschap erbij. Komend jaar zullen wij voor... Lees meer »