« Terug
Always be true to your feelings

Zijn we gevoelig?, hoogsensitief, hoe gebruiken we onze hersenen….

Het antwoord op ‘hebben we gevoel’ is helder ‘Ja’.

Uiteraard zijn we allemaal gevoelig anders handelt iedereen op de wilskracht en is er geen sprake van liefde, affectie, geen zorgen voor etcetera. De dierenwereld kent ook gevoel.. ga maar na hoe je huisdier reageert op je als je boos bent of juist lief, zorgzaam of verwaarlozend… alles wat leeft voelt in feite in meer of mindere mate.

Als we ons gevoel volgen en het vraagt om actie, dan wordt dat geregistreerd in de hersenen waar de gedachte gemaakt kan worden hoe te handelen (GGG: gevoel, gedachte, gedrag).

Denken en voelen werken samen. Ook in de hersenen hebben we de linker en rechter hersenhelft, een gevoels- en ratiokant die samengaan vanaf ongeveer ons 8e levensjaar. Gevoel laat zich niet onderdrukken door ratio. Velen van ons proberen het wel, de wil de boventoon te laten voeren, controle willen houden, maar gegarandeerd komen we onszelf dan een keer tegen. Als we namelijk niet met ons gevoel in het reine zijn dan komt er een moment dat zich dat tegen ons keert, tegen ons lichaam, tegen de geest. Gevoel wil gevoeld worden. In de groep of gemeenschap wordt de energie, ontstaan vanuit gevoel, de geest, waargenomen door anderen. De vraag “zit je wel lekker in je vel?” kan gesteld worden als wordt waargenomen door de ander dat iemand zich niet prettig voelt, ziek is bv.  Er kan van daaruit gehandeld worden door empatisch gedrag, begaan zijn met…

Bovenstaande zegt het mooi, wees altijd eerlijk ten opzichte van je gevoel, hoe meer je het ontkent, hoe sterker het terugkomt. Ontkennen van gevoel doe je met je ratio. Het lukt niet het uit te schakelen, misschien slechts tijdelijk als er een moment is dat we moeten overleven door zware situaties, omstandigheden. Dan laat het zich uitschakelen. De geest en het gevoel kunnen een harde ‘klap’ niet aan en de geest zorgt ervoor dat alles wat verwerkt moet worden emotioneel ook in etappes gebeurt. Net wat iemand aan kan.

Ons brein samengesteld uit gevoel en ratio is een mechanisme dat zeer verfijnd is en niet onafhankelijk van elkaar kan functioneren. Het werkt samen en het is met onze wil daar naar te luisteren. Het denken, voelen en dus leven beïnvloed velen om ons heen. Op de eerste plaats onze naasten maar doordat alles energie is, waar eerder over geschreven is, ook alles om ons heen. Alles in de wereld is energie, alles beïnvloed elkaar en als we denken én voelen vanuit het grote geheel, vanuit dat kleine radertje in het hele grote rad van energie, dan komen we er wel. Dan gaat de energie in zijn totaliteit omhoog, de wereld verandert en wij zijn daar het begin van, door goed én positief te voelen en te denken. Dat is de oorsprong. Het gevolg is de evolutie.

 

Liefs Désirée/Isabel


Recente portfolio-items

Medium Elly

Naast dat Medium Elly een zeer ervaren medium is, kan je bij haar ook kiezen voor een doeltreffende healing waar je direct effect van ondervindt. Dit kan op afstand maar dit kan ook in haar praktijk. U kunt de prive... Lees meer »

Huishoudbeurs 2018

Medium Savon, op het hoofdpodium van de huishoudbeurs. Zij geeft hier uitleg over alle spirituele zaken en beantwoord vragen van bezoekers. Ook laat ze de bezoekers een gratis kaartje trekken met een speciale boodschap erbij. Komend jaar zullen wij voor... Lees meer »



Recente nieuwtjes

Eenzaamheid oplossen – 7 dingen die je kunt doen tegen eenzaamheid

Hoe kun je je eenzaamheid oplossen? Zoals altijd: door kleine stappen te zetten in de juiste richting. Deze 7 tips kunnen je helpen je eenzaamheid te verminderen. 1. Je bent niet de enige Eenzaamheid is een noodzakelijke maar nare emotie.... Lees meer »

Wheel of the year Op Oktober 31 Samhain

Op Oktober 31 Samhain (of Halloween) begint elk jaar ‘Journeying the wheel of the year’. Journeying of ‘De Helende Reis’ is een vorm van geleide meditatie. Het idee is om de ‘reiziger’ in staat te stellen een niveau van diepe... Lees meer »