« Terug
De mens door de eeuwen heen

Bewust heb ik deze titel gekozen (R)evolutie met het Yin-Yang teken als we het hebben over de mens door de eeuwen heen.

We gaan uit van de eenheid. De eenheid van partners/zielsverwanten laat ik hierbij buiten beschouwing. Dat is ook het thema niet. Het gaat hierbij om de kanten in onszelf die goed zijn en die minder goed, ofwel nog in ontwikkeling, zijn. Ik noem beslist niet het woord ‘verkeerd’ of ‘slecht’ omdat het niet waar is. Slecht bestaat niet. Verkeerd ook niet. Als er een blinde vlek zit op bepaald gebied en men ziet een ‘fout’ niet ofwel bij zichzelf ofwel bij de ander, dan is dat niet verkeerd maar het is dan nog geen tijd om zichtbaar te worden en dus te ontwikkelen. Alles heeft zijn eigen tijd in het universum.  Wij, mensen, komen uit het licht en vanuit de oorsprong, de Bron, zijn we ontstaan. Vandaar Yin Yang. Het vonkje in ons dat de zuiverheid van de Bron draagt is in principe een eenheid met de Bron van boven, de allergrootste energie die bestaat, ook wel God, Boeddha, Allah genoemd, afhankelijk van welk geloof je hebt.

Wij zijn door de eeuwen heen veranderd. Ooit waren we hoog begaafd, waren we hoog ontwikkeld. Kijk maar naar de tempels in Cairo, tot op de dag van vandaag is men er nog niet achter hoe deze zonder werktuigen gebouwd zijn. Men heeft veel theorieën maar nog niet het exacte beeld van het ontstaan. Wij zijn door onze wil en verkeerde keuzes afgedwaald van onze oorsprong, en de evolutie, die ooit bedoeld was als enorme vooruitgang, is door velen teniet gedaan. Daarom ook (r)evolutie. De weg van de evolutie moeten we terugvinden, hervinden. Wij mensen die dus ooit hoog ontwikkeld waren en weer opnieuw begonnen zijn, om het zo kort door de bocht te noemen, zijn nu weer op weg om te stijgen op de ladder van evolutie. Doordat er met Gene Zijde samengewerkt wordt, omdat men bewust is van de gevolgen van de op aarde gedane daden, omdat men bewust wordt/is van milieuvervuiling etc.

Bewustwording is het sleutelwoord in deze net als individu. Het nieuwe tijdperk Aquarius, zorgt voor spirituele individuele groei, mits je mee wil, mits je wil groeien, patronen doorbreken en kiezen voor jezelf, maar niet uit egoïsme. Nee, kiezen voor jezelf als persoon. Geen kapstokje meer bij de partner, buurvrouw, moeder, nee het zelf doen. Met je eigen kracht vooruit vanuit positiviteit. Eenieder die blijft wachten, geen angststukken in zichzelf wil doorbreken of zichzelf in de spiegel durft aan te zien, en dingen durft te veranderen, die blijft nog even achter. De rest gaat vooruit.

Men zegt dat we van de apen afstammen, ik denk het niet. Ik denk dat we altijd al mens geweest zijn, altijd als mens bestaan hebben. Dat we primitief waren staat vast. Dat we nu weer vooruit komen staat ook vast. Evolutie laat zich, als die weg eenmaal is ingeslagen, nooit meer tegenhouden. Er is geen weg meer terug. Iedereen zal nu, vroeg of laat, meegaan met de stroom van vooruitgang. Er is door heel veel mensen heel hard aan de weg getimmerd om oud karma, oude energieën, dogma’s en patronen te doorbreken en nog steeds wordt er door velen, wereld breed, hard aan gewerkt. Ieder op zijn eigen weg en zijn eigen manier. En zo is het goed.

Dit stuk is geen uiteenzetting van de mens door de eeuwen heen. Daar heb ik te weinig kennis van en dat laat ik ook voor wat het is. Het heeft geen zin om te kijken naar toen als we in de lift van vooruitgang zitten. Terug kijken naar “hoe het niet moet’ is goed, maar dat kan ook in het recente verleden. Eeuwen terug in de energie, ik waag me er niet aan. Ik blijf met de voeten op de grond in het hier en nu, werkend aan de toekomst. Een toekomst die helder en transparant mag zijn van mij, zonder bedekte termen, zonder negativiteit, zonder misgunning en jaloezie. Een toekomst die duidelijk gericht is op groei, op acceptatie van ieder ras en ieder geloof en waardering voor elkaar. Want wij allen zijn dat kleine facetje van Gods grootheid die ieder gemaakt heeft zoals hij het wilde en zag, zonder onderscheid van kleur en ras. Dat onderscheid werd gemaakt om ons te leren dat we allemaal gelijk zijn, om ons te doen accepteren dat er geen macht mag zijn, niet een ‘beter voelen dan de ander’. Die evolutie van de mensheid moet nog verder uitgebouwd worden maar ook die is groeiend en ook dat is goed….. het eind van de evolutie is, zoals John Lennon al zong in de jaren 60… IMAGINE. Hij had een voorzienende blik en gaf het al aan. Stel dat iedereen gelijk is en er geen sprake meer is van bezit, er geen grenzen meer zijn….  Iedereen gelijk in broederschap, in vrede en voor iedereen genoeg te eten. Dat is groei en het einddoel, de mens door de eeuwen heen, evolutie.

IMAGINE

The world will live as one

 

Met heel veel dank aan Isabel, mijn gids, die deze boodschap heeft doorgegeven.

Liefs Désirée

 

 

 


Recente portfolio-items

Medium Elly

Naast dat Medium Elly een zeer ervaren medium is, kan je bij haar ook kiezen voor een doeltreffende healing waar je direct effect van ondervindt. Dit kan op afstand maar dit kan ook in haar praktijk. U kunt de prive... Lees meer »

Huishoudbeurs 2018

Medium Savon, op het hoofdpodium van de huishoudbeurs. Zij geeft hier uitleg over alle spirituele zaken en beantwoord vragen van bezoekers. Ook laat ze de bezoekers een gratis kaartje trekken met een speciale boodschap erbij. Komend jaar zullen wij voor... Lees meer »


Recente nieuwtjes

Eenzaamheid oplossen – 7 dingen die je kunt doen tegen eenzaamheid

Hoe kun je je eenzaamheid oplossen? Zoals altijd: door kleine stappen te zetten in de juiste richting. Deze 7 tips kunnen je helpen je eenzaamheid te verminderen. 1. Je bent niet de enige Eenzaamheid is een noodzakelijke maar nare emotie.... Lees meer »

Wheel of the year Op Oktober 31 Samhain

Op Oktober 31 Samhain (of Halloween) begint elk jaar ‘Journeying the wheel of the year’. Journeying of ‘De Helende Reis’ is een vorm van geleide meditatie. Het idee is om de ‘reiziger’ in staat te stellen een niveau van diepe... Lees meer »