« Terug
De ‘Panama Papers’….

Is het gesprek van de dag. Het ene lijk na het andere lijk rolt uit de kast…

Internationale media hebben namelijk  onthullingen gedaan over hoe rijken miljarden dollars wegsluizen via belastingparadijzen. Onder andere regeringsleiders en staatshoofden worden genoemd in het onderzoek, dat de ‘Panama Papers’ is gaan heten.

Ook ik volg dit nieuws en ondanks dat ik dacht dat dit te omvangrijk  zou zijn om het Universum om een boodschap te vragen, durfde ik het toch vandaag om gewoon heel blanco in te gaan voelen en kijken of ik hierover iets door zou krijgen. En ja hoor, het Universum heeft wel degelijk een zienswijze hierop:

“….Niemand is schoon van enige smaad…en op het moment dat smaad in openbaarheid  treedt ontbreken velen het vermogen om zaken op een juiste,  integere en volledige manier te benaderen, waardoor de kans om iets recht te kunnen zetten wordt ontnomen….”

Een heldere boodschap. Publieke afslachting nog voordat het tegendeel is bewezen…laat staan om het te kunnen rechtzetten…

In nu.nl staat het volgende: ‘Een juridisch advieskantoor in Panama, Mossack Fonseca & Co., heeft voor klanten vennootschappen opgezet op locaties waar hun vermogen of eigendommen nauwelijks worden belast, zogeheten belastingparadijzen.

Dat is in principe niet illegaal, maar de belastingparadijzen zijn door hun anonimiteit geschikt voor illegale praktijken, zoals het ontduiken van belasting en het afhandelen van omkoping…’

Het opzetten van dergelijke constructies is dus legaal. Maar het zit ‘m in de anonimiteit. Daardoor kunnen er illegale praktijken uit voortkomen.  Dus het hoeft niet te gaan om illegale praktijken.  Er is namelijk een verschil tussen belasting ontwijking en belasting ontduiking.  Belasting ontduiking  is gebaseerd op juridische constructies om belasting te voorkomen of te verminderen. Dit is volledig legaal en natuurlijk niet in het voordeel van de overheid. De Panama Papers worden per definitie in verband gebracht met belastingontwijking, wat duidt op fraude. Maar ook bij fraude kent de overheid maatregelen om het achteraf te laten corrigeren. Zo spannend is dat niet. Maar wel dat wij met z’n allen smullen van de ‘gevallen ‘rijken….

Liefs,

Medium Sharda,  OprechteMediums, Box 48


Recente portfolio-items

Medium Elly

Naast dat Medium Elly een zeer ervaren medium is, kan je bij haar ook kiezen voor een doeltreffende healing waar je direct effect van ondervindt. Dit kan op afstand maar dit kan ook in haar praktijk. U kunt de prive... Lees meer »

Huishoudbeurs 2018

Medium Savon, op het hoofdpodium van de huishoudbeurs. Zij geeft hier uitleg over alle spirituele zaken en beantwoord vragen van bezoekers. Ook laat ze de bezoekers een gratis kaartje trekken met een speciale boodschap erbij. Komend jaar zullen wij voor... Lees meer »


Recente nieuwtjes

7 irritante types en de spiegel die ze je voorhouden

We zijn vooral allergisch voor onwelkom en opdringerig gedrag van anderen, zoals uitdelen van bevelen: “Haal eens kopje koffie voor me”, of kritiek die verpakt is als compliment of vraag: ” Dat ga je toch niet opeten?”. Hoogleraar Michael Cunningham... Lees meer »

Vergevingsritueel

Vergeving is niet iets eenmaligs, vergeving is een manier van leven. – Dr. Martin Luther King. Het Hawaïaanse vergevingsritueel. Ho’o betekent ‘doen’, ‘veroorzaken’. Pono betekent ‘goed’, ‘juist’. Ho’oponopono is een eenvoudige manier om weer naar innerlijke vrede, eenheid, naar harmonie... Lees meer »