« Terug
EGO

 

Weet jij wie je bent ? Heb je inzicht in jezelf? In je karakter ? weet je waar je je wil neerzet of juist niet? Leef je bewust of juist onbewust? Als je bewust leeft ben je je ook bewust van je wil, je ego-ik zoals ik dat noem, kun je je boos maken als er iets in jouw ogen niet klopt, kun je je mening geven en het niet met een ander eens zijn. Alles is dan EGO. En ego’s kunnen botsen…!

Wij zijn allemaal energie en we komen van boven. We zijn allemaal een stukje goddelijkheid, een piepklein atoompje licht. Ik zie het zo: als je op een zonnige dag naar de lucht om je heen kijkt (dichtbij) dan kun je kleine deeltjes, bolletjes, wormvormige deeltjes waarnemen die helder wit op flonkeren. Misschien ziet niet iedereen dat maar neem maar aan dat het echt waarneembaar is. Of zie het anders als de hitte op een wegdek, die trilling, daar is onze energie mee te vergelijken. Alles wordt omvat door die energie en is daardoor ontstaan. Alles wat leeft heeft dat kleine atoompje van licht in zich, wij in de vorm van mens gegoten. Bij die energie hebben we een wil meegekregen. Een wil om keuzes te maken, beslissingen te nemen en een weg te kiezen. Een weg die we kunnen nemen vanuit gevoel (persoonlijkheid vanuit de geest en dus stroming) of vanuit ego-ik, vrij vertaald dus als wilskracht. De ego die eigenwijs kan zijn, die de wil kan doorduwen en soms denkt alles beter te weten. Als we op aarde incarneren zijn we slechts 10 procent ego-ik en de overige 90 procent is geest, het etherisch dubbel van het lichaam, dat al eeuwen leeft en zijn rondgangen op aarde heeft gemaakt in het kader van evolutie. Zelfs die 10% ego-ik denkt het nog beter te weten dan de hele grote energie uit het heelal waar wij mee corresponderen. Heel eigenwijs toch?

Als we dan eens gewoon nuchter gaan bekijken waar we vandaan komen en hoe klein we eigenlijk zijn als ‘nietig mens’ in die immense ruimte gaan we misschien toch anders denken. We kunnen het gaan beseffen of het ons voorstellen wellicht.

Als we denken dat we allemáál dat atoompje licht in ons hebben, wie zijn we dan dat we een ander gaan veroordelen of onszelf beter voelen dan die ander? We zijn niks meer of minder dan die ander. Allemaal energie in een ander jasje gestoken en allemaal voortkomend uit dezelfde bron.

Vanuit dat standpunt genomen kan er geleerd worden dat ego alleen maar een stuk wil is dat gezien of gehoord wil worden, dat zich wil laten gelden en dat naar de voorgrond wil komen, zich wil bewijzen, aandacht wil enzovoort.

Laten we dat ego deel los dan kom je bij je geest terecht die accepteert dat een ander is zoals hij is, dat er gelijkheid is, dat macht niet bestaat, alleen inwendige kracht. Die ook accepteert dat een ander in ontwikkeling misschien nog niet zo ver is als jij en dat daarop niet beoordeeld of veroordeeld mag worden. Die aanvaardt.

Levend vanuit je geest ontstijg je je ego wat gekwetst kan worden of zich wil bewijzen bv. Levend vanuit de geest leef je meer aan- en beschouwend, minder heftig omdat emoties minder op de voorgrond staan, meer in een vrede, kalmte.

De geest laat vrij, de geest laat los en accepteert omdat het weet en omdat het voelt. Laten we ons ego deel los dan is er rust, zijn er geen opstanden, geen botsingen onderling. Dan zijn we daadwerkelijk een heel stuk verder in evolutie, allemaal opstijgend naar het licht vanuit het licht in jezelf. En zoals die inauguratie rede van Nelson Mandela aangaf  “het baat de wereld niet jezelf kleiner voor te doen dan je bent”. Ga uit van jeZelf en ontstijg je ego en schijn!!

 

Daar waar het ego verdwijnt en wegglijdt

In de stroom van het getij

Verschijnt het Zelf

De hogere geest

Die je de weg wijst

En de paden verlicht

Van het bestaan

Terug in het Licht

 

Désiree en Isabel.


Recente portfolio-items

Medium Elly

Naast dat Medium Elly een zeer ervaren medium is, kan je bij haar ook kiezen voor een doeltreffende healing waar je direct effect van ondervindt. Dit kan op afstand maar dit kan ook in haar praktijk. U kunt de prive... Lees meer »

Huishoudbeurs 2018

Medium Savon, op het hoofdpodium van de huishoudbeurs. Zij geeft hier uitleg over alle spirituele zaken en beantwoord vragen van bezoekers. Ook laat ze de bezoekers een gratis kaartje trekken met een speciale boodschap erbij. Komend jaar zullen wij voor... Lees meer »


Recente nieuwtjes

Afscheid nemen

Daar waar leven is, is licht een altijd aanwezige kracht Daar waar verdriet is eveneens We zijn niet gemaakt om te blijven in een verdriet, in een somberte. We zijn gemaakt om te leven vanuit onze kern, ons licht De... Lees meer »

Stap voor stap naar een gelukkig leven

Een ieder van ons probeert het grootste deel van het leven, zijn of haar dromen te volgen. Dat is althans wat we voor ogen hebben. Maar dan heb je ook nog het type mens dat er is om andere te... Lees meer »