« Terug
Gelukkig zijn

Blog 14 augustus 2015

‘De grote kunst om gelukkig te zijn, is niets anders dan de kunst om goed te leven’.( Jean-Francois Ducis, Frans schrijver 1733)

Deze las is op de scheurkalender, met de toegevoegde vraag: ‘Wat kun je vandaag doen om ‘goed te leven’?

Bij mij rijst de vraag meteen op wat ‘goed leven’ dan wel is.

Niet voor niets spreek ik veel mensen aan de telefoon en in mijn coachpraktijk die eigenlijk helemaal niet zo gelukkig zijn of zich voor dit momnet niet gelukkig voelen. Gelukkig zijn is ‘een gevoel, een beleving’ vanuit mijn optiek. Dit heeft te maken met de manier waarop je naar je leven kijkt. Ze zeggen ook wel eens ‘Is het glas half vol of half leeg’.

Gelukkig zijn heeft ook te maken met waardering en acceptatie. Kun je waarderen wat je WEL kunt, wat je WEL hebt, wat je voor iemand anders betekent, kortom wat je bijdrage is voor jezelf en je omgeving? En die acceptatie dan? Tsja…. erkennen dat je niet overal invloed op hebt en dat het dan ook doodzonde is om daar je energie in te stoppen. Accepteren ‘dat het is zoals het is’ en kijken waar je WEL invloed op hebt. Ga daar mee aan de slag.

Is ‘Goed leven’ dan niet meer dan met je respect voor jezelf en je omgeving ‘bewust’ denken en handelen?

 

Liefs JosefienRecente portfolio-items

Medium Elly

Naast dat Medium Elly een zeer ervaren medium is, kan je bij haar ook kiezen voor een doeltreffende healing waar je direct effect van ondervindt. Dit kan op afstand maar dit kan ook in haar praktijk. U kunt de prive... Lees meer »

Huishoudbeurs 2018

Medium Savon, op het hoofdpodium van de huishoudbeurs. Zij geeft hier uitleg over alle spirituele zaken en beantwoord vragen van bezoekers. Ook laat ze de bezoekers een gratis kaartje trekken met een speciale boodschap erbij. Komend jaar zullen wij voor... Lees meer »


Recente nieuwtjes

7 irritante types en de spiegel die ze je voorhouden

We zijn vooral allergisch voor onwelkom en opdringerig gedrag van anderen, zoals uitdelen van bevelen: “Haal eens kopje koffie voor me”, of kritiek die verpakt is als compliment of vraag: ” Dat ga je toch niet opeten?”. Hoogleraar Michael Cunningham... Lees meer »

Vergevingsritueel

Vergeving is niet iets eenmaligs, vergeving is een manier van leven. – Dr. Martin Luther King. Het Hawaïaanse vergevingsritueel. Ho’o betekent ‘doen’, ‘veroorzaken’. Pono betekent ‘goed’, ‘juist’. Ho’oponopono is een eenvoudige manier om weer naar innerlijke vrede, eenheid, naar harmonie... Lees meer »