« Terug
KARMA, SUCCES EN HET VRIJE WIL

Karma oftewel vereffening wordt populair gedefinieerd als: ‘Zoals je zaait, zo zul je oogsten’. Het heden is voor een deel een uitkomst van onze verleden. Voor een ander deel is het onze vrije wil. Wij zijn als mens vrij om te kiezen. Maar elk keuze brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Het vrije wil is dus niet zo vrijblijvend als dat het klinkt. “What comes around, goes back around…”.

En dat merk je wanneer het leven niet loopt zoals je het hebt gewild.  Roeien met de riemen wordt dan een  onoverkomelijk iets, zo ernstig dat er geen oplossing is. De rit uitzitten op een meest plezierige manier voor jezelf, is dan ook de enige uitweg.

Vaak begrijpen wij niet waarom wij in een vervelende situatie zijn terechtgekomen. Wij hebben er immers niet om gevraagd. En dan is dit vaak een uitkomst uit het verleden. En dat wordt vaak met Karma bedoeld.

Karma is complex; het zijn onzichtbare Universele wetten, wie goed doet, goed ontmoet…een balans van debet en credit! Een uitkomst van de optelsom van goede en uitstekende keuzes  en minder goede daden.   En dat bepaalt uiteindelijk je lot. Het is zeker geen doemdenken of een noodlot.

Maar het beperkt wel je keuzevrijheid en daarmee je vrije wil als mens.  En als je daar nu rekening mee houdt, dan kun je  je vrij succesvol door het leven laveren met enerzijds je Karma en anderzijds je vrije wil. Succesvolle mensen in onze maatschappij zijn een goed voorbeeld hiervan. Zij hebben een positieve houding in het leven. Dankbaarheid is daar het meest belangrijkste ervan. In plaats van te focussen op de tekortkomingen van het leven, zien succesvolle mensen liever in wat het leven hen heeft gebracht. Ze pakken liever ieder kans die het leven hen biedt en maken dan ook het beste van ieder situatie.

Ook succesvolle mensen hebben het zwaar, misschien zwaarder dan u en ik samen, maar omdat zij anders in het leven staan, zijn zij in staat om hunzelf sneller op te pakken en op de been te zetten. In plaats van dat zij het Universum uitschelden of op een wonder wachten vanuit het Universum , hebben zij realistische verwachtingen(!!!), werken hard om hun doel te bereiken, zijn flexibel in geest waardoor zij sneller aan ieder nieuw situatie aanpassen en lossen zij liever zelf hun problemen op. Zij zijn leergierig.  Zij gaan verder, regen of zonneschijn.  Het zijn net ondernemers.  “Ze hebben een sterke geest”, zeggen we dan.  Het verschil zit ‘m eigenlijk in hun houding. Dat is alles….maar dan wel met een enorm impact: succesvol en verder gaan of altijd vast blijven zitten…

Boodschap van het Universum over Karma, succes en het vrije wil is het volgende :

“Karma hoeft je successen niet te boycotten, maar het ontbreken van gezond verstand doet dat wel”.

Ik hoop van harte dat u hier iets aan heeft, want de meeste telefoontjes van cliënten gaan over onrealistische verwachtingen. Wees succesvol en ga aan de slag met uw volle verstand! Wees pragmatisch.

Liefs,

Medium Sharda, OprechteMediums, Box 48


Recente portfolio-items

Medium Elly

Naast dat Medium Elly een zeer ervaren medium is, kan je bij haar ook kiezen voor een doeltreffende healing waar je direct effect van ondervindt. Dit kan op afstand maar dit kan ook in haar praktijk. U kunt de prive... Lees meer »

Huishoudbeurs 2018

Medium Savon, op het hoofdpodium van de huishoudbeurs. Zij geeft hier uitleg over alle spirituele zaken en beantwoord vragen van bezoekers. Ook laat ze de bezoekers een gratis kaartje trekken met een speciale boodschap erbij. Komend jaar zullen wij voor... Lees meer »


Recente nieuwtjes

VRIJHEID!!!!!

Toen ik een aantal dagen  geleden op mijn FB pagina keek, nadat afgelopen zaterdag de avondklok werd ingesteld schrok ik toch wel van een bepaalde post van iemand. Daar stond iets op in de trant:” De avondklok? Gaan we terug... Lees meer »

Verschuivingen in de wereld, 2 kanten van de medaille

Verschuivingen in de wereld, 2 kanten van de medaille en een hernieuwd evenwicht. Wat gaat er vanavond gebeuren, weer een grote omwenteling gaat gemaakt worden. President Trump gaat weg en maakt, met veel moeite, plaats voor de overwinnaar Biden. Ik... Lees meer »