« Terug
Leven

Leven is……. Als ik denk aan leven en wat dat inhoudt kom ik op veel gedachten. Op zowel leegte als volheid, chaos, verdriet, intens geluk, eenzaamheid. Alles wat ervaren wordt, wat er is valt onder de noemer ‘LEVEN’.

Men zegt zo vaak, ‘als ik met pensioen ben ga ik leven’, men heeft een bucket list voor wat men nog wil gaan doen. Waarom niet, als de gedachte er is en het is haalbaar, het direct gaan doen? Waarom kiezen we niet voor spontaniteit, misschien ook wel impulsiviteit en gaan we van daaruit ons leven leven… oke het is dan niet doordacht, het leven, maar het brengt wel veel energie die gevoeld wil worden in beweging.

Uitstellen van gelukkig zijn en dingen pas op later tijdstip doen is het jezelf niet gunnen van datgene waar je hart naar uitgaat.

Ook binnen gezin blijft de vader, moeder, kind eigen individu waarbij het eigen beslissingen mag maken of en zo ja wat het wil ondernemen, wil doen, mag en wil kiezen in zijn/haar leven. We laten het zo vaak afhangen van anderen of van een situatie en lopen onszelf dan steevast voorbij. We vergeten onszelf, ten behoeve van de ander of uit een schaamte of onszelf niet de moeite waard vinden, om juist datgene te kiezen wat we zelf wensen of verlangen. De natuurlijke drang om te leven wordt al in de kiem gesmoord voordat die kans van groeien heeft.

Doen wat je voelt is voor mij leven. Althans ook wat binnen de mogelijkheden past. Rekening houden met of wachten tot het goede moment niet want het gevoel op dat moment wordt in de doofpot gestopt, de opborrelende energie ebt weg en men blijft in een ‘gewoonte trend’ hangen.

Zonde want je leeft nu. Als je wensen hebt, volg ze, leef ze uit. Maakt niet uit of het gek is, laat je niet op de kop zitten, denk niet ‘men zal me wel gek vinden’, ‘nee’, als jij JIJ bent is niets gek.
Binnen het leven komen we alles tegen wat we mee moeten maken en waar we zelf voor kiezen. Je kunt kiezen voor een leven wat je brengt wat je te leren hebt of meer aan de oppervlakte. Maar wat het ook is en hoe het ook loopt, als jij diegene bent die aan je stuur van je eigen leven staat is het goed en leef je je EI
GEN LEVEN.

Vergeet niet te spelen en uitbundig te zijn, het kind en het enthousiasme in jezelf te voeden. Alles valt onder leven als je jezelf maar laat zien met alle ins en outs en te voorschijn komt !

Je bent de moeite waard !!


Recente portfolio-items

Medium Elly

Naast dat Medium Elly een zeer ervaren medium is, kan je bij haar ook kiezen voor een doeltreffende healing waar je direct effect van ondervindt. Dit kan op afstand maar dit kan ook in haar praktijk. U kunt de prive... Lees meer »

Huishoudbeurs 2018

Medium Savon, op het hoofdpodium van de huishoudbeurs. Zij geeft hier uitleg over alle spirituele zaken en beantwoord vragen van bezoekers. Ook laat ze de bezoekers een gratis kaartje trekken met een speciale boodschap erbij. Komend jaar zullen wij voor... Lees meer »Recente nieuwtjes

Afscheid nemen

Daar waar leven is, is licht een altijd aanwezige kracht Daar waar verdriet is eveneens We zijn niet gemaakt om te blijven in een verdriet, in een somberte. We zijn gemaakt om te leven vanuit onze kern, ons licht De... Lees meer »

Stap voor stap naar een gelukkig leven

Een ieder van ons probeert het grootste deel van het leven, zijn of haar dromen te volgen. Dat is althans wat we voor ogen hebben. Maar dan heb je ook nog het type mens dat er is om andere te... Lees meer »