« Terug
Loslaten

Hoe kun je dingen loslaten?

Veel mensen zullen dit herkennen:
– malende gedachten, dingen niet uit je hoofd kunnen zetten
– stress, nervositeit, zorgen maken
– angst, boosheid, verdriet
– onbeantwoorde liefdesgevoelens
– gevoelens voor een ex geliefde die jij niet uit jouw hoofd kunt krijgen
– en zo zijn er nog veel meer situaties,
Je hoort dan maar al te vaak zeggen “dat moet je loslaten”…….ja hoe dan?
Het lijkt altijd makkelijker gezegd dan gedaan, maar is dat ook echt zo? Het woord loslaten klinkt zo simpel!

Wat is het moeilijke aan loslaten?
Het moeilijke aan loslaten is het aanleren van nieuw gedrag. Je huidige gedrag heeft je gebracht tot waar je nu bent. Om van je pijn, onrust en gepieker af te komen, zal je ander gedrag moeten/mogen leren.
Een troost: als en zodra je met loslaten begint, heb je de ergste pijn/onrust/gepieker achter de rug
Loslaten is tevens ook je verstand op 1 lijn brengen met je gevoel (hart).….
Wij weten het namelijk qua verstand  allemaal heel goed hoe dingen werken, maar het uitvoeren daarentegen is oh zo moelijk…(dus verstand en gevoel op 1 lijn proberen te krijgen).
Loslaten lijkt eng, omdat je niet weet wat er voor in de plaats komt en omdat je niet weet hoe je het moet realiseren. Maar uiteindelijk zal je merken dat het bevrijdend zal zijn voor jou.
Waar loslaten opluchting en een gevoel van bevrijding geeft doordat je een einde maakt aan je eigen onmacht en machteloosheid, veroorzaakt vasthouden juist het bestendigen of vermeerderen van datgene waar je nu last van ondervindt.
Loslaten van oude patronen doet dan ook geen pijn; het is het vasthouden aan je oude patronen dat jouw huidige pijn, onrust en gepieker veroorzaakt.…
Kortom: loslaten geeft bevrijding en opluchting, omdat het de angel uit jouw machteloosheid haalt. Het is het vasthouden aan je patronen . Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat loslaten lang niet het moeilijkste is en dat het allermoeilijkste het vasthouden is, wat je nu aan het doen bent. Vaak blijft men hangen in het vertrouwde, maar maakt dit jou nu echt gelukkig? Men heeft altijd een keuze, is soms best eng om uit je veilige cirkeltje te stappen, op je eigen benen te gaan staan en te kiezen voor JOUW eigen geluk.

Als jij er moeite mee hebt, kan ik je hiermee helpen.

Liefs Elly


Recente portfolio-items

Medium Elly

Naast dat Medium Elly een zeer ervaren medium is, kan je bij haar ook kiezen voor een doeltreffende healing waar je direct effect van ondervindt. Dit kan op afstand maar dit kan ook in haar praktijk. U kunt de prive... Lees meer »

Huishoudbeurs 2018

Medium Savon, op het hoofdpodium van de huishoudbeurs. Zij geeft hier uitleg over alle spirituele zaken en beantwoord vragen van bezoekers. Ook laat ze de bezoekers een gratis kaartje trekken met een speciale boodschap erbij. Komend jaar zullen wij voor... Lees meer »


Recente nieuwtjes

Malika, Jouw Spiritueel Coach met een Lach!

Hallo, ik ben Malika, jullie spiritueel coach met jarenlange ervaring. Sommigen van jullie kennen me al: direct, grappig, positief en altijd recht op de kern af. Na een korte pauze voor mijn eigen transformatie ben ik terug en klaar om... Lees meer »

Paragnost bellen

Als je overweegt om een paragnost online te bellen voor tarotkaarten, zijn er verschillende redenen waarom je dit zou kunnen overwegen. Ten eerste biedt het gemak van online consulten de mogelijkheid om vanuit het comfort van je eigen huis toegang... Lees meer »