« Terug
Malika

Onzekerheid

Door je levenspad kan je zelfvertrouwen goed beschadigd zijn, maar ook door minder heftige ervaringen kan je onzekerheid je leven overnemen. Dit kan komen door de ervaring die je hebt of door de mensen die op je levenspad zijn gekomen. Hoe ga je hiermee om? En kan je er wat aan doen? Er zijn helaas geen wondermiddeltjes die je helpen je zelfvertrouwen terug te krijgen. Wel kan je dit zelf voor elkaar krijgen. Je hebt meer kracht in jezelf dan je zou denken.

Hierbij een paar tips die ik aan je mag aanreiken en waarvan ik oprecht hoop dat ze je verder zullen helpen.

  1. Blijf bij jezelf, en hou je gevoel bij jezelf. Mocht een ander waarvan je veel houdt in een moeilijke fase zitten, betrek dit niet op jezelf. Laat het stuk bij de ander. Iemand die boos reageert, of kortaf is betekent niet dat het met jou te maken heeft. Als je dit los van elkaar kunt zien, dan kom je al heel ver. Neem de onzekerheid van de ander niet over.
  2. Je bent wie je bent, dus je moet het met jezelf goed kunnen vinden. Accepteer wie je bent met al je goede en minder goede punten. Echter, niemand is perfect. Het accepteren van jezelf hoeft niet in een dag te gebeuren neem hier de tijd voor.
  3. Laat je emoties komen. Voel je je verdrietig, dan is dat prima, voel je je blij geniet ervan.
  4. Geef duidelijke grenzen aan, door goed je grenzen aan te geven en je hier niet schuldig over te voelen, zal je persoonlijk meer groeien en minder onzeker zijn.
  5. Voel je niet schuldig!!! Schuldgevoel is een grote aanstichter van je onzeker voelen. Schuldgevoel bereik je niks mee, behalve dat je jezelf kwelt.
  6. Vergeven. Vergeef jezelf en vergeef anderen. Door te vergeven heel je jezelf en word je blij met jezelf en met anderen. Alles komt zoals het komt.
  7. Geen verwachtingen. Verwacht niks, en vul niks in voor een ander. Je kan niet weten wat een ander van je verwacht tenzij je het zelf aan die persoon vraagt. Vaak vul je de verwachtingen negatief in, waardoor je onzeker word. Dit is niet nodig.

Ik kan zo nog wel even doorgaan met punten die je zouden kunnen helpen, maar het allerbelangrijkst is . Wees blij met jezelf, geniet van elke dag (ook van de minder leuke dagen) en wees niet onzeker. Als je hiermee aan de gang gaat zal je merken datje onzekerheid minder gaat worden en je meer uit het leven haalt.

Veel liefs Malika (boxnummer 11)


Recente portfolio-items

Medium Elly

Naast dat Medium Elly een zeer ervaren medium is, kan je bij haar ook kiezen voor een doeltreffende healing waar je direct effect van ondervindt. Dit kan op afstand maar dit kan ook in haar praktijk. U kunt de prive... Lees meer »

Huishoudbeurs 2018

Medium Savon, op het hoofdpodium van de huishoudbeurs. Zij geeft hier uitleg over alle spirituele zaken en beantwoord vragen van bezoekers. Ook laat ze de bezoekers een gratis kaartje trekken met een speciale boodschap erbij. Komend jaar zullen wij voor... Lees meer »Recente nieuwtjes

VRIJHEID!!!!!

Toen ik een aantal dagen  geleden op mijn FB pagina keek, nadat afgelopen zaterdag de avondklok werd ingesteld schrok ik toch wel van een bepaalde post van iemand. Daar stond iets op in de trant:” De avondklok? Gaan we terug... Lees meer »

Verschuivingen in de wereld, 2 kanten van de medaille

Verschuivingen in de wereld, 2 kanten van de medaille en een hernieuwd evenwicht. Wat gaat er vanavond gebeuren, weer een grote omwenteling gaat gemaakt worden. President Trump gaat weg en maakt, met veel moeite, plaats voor de overwinnaar Biden. Ik... Lees meer »