« Terug
Muziek…ons maatje

Music is a moral law. It gives soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and charm and gaiety to life and to everything. -Plato

The highest goal of music is to connect one’s soul to their Divine Nature. -Pythagoras

 

Ziet u soms ook al die schoolgaande jongeren… voortbewegen, altijd met oordoppen. Ze gaan volledig op in hun muziek. Kalmte, rust, in balans, regenboogkleuren…dat is wat ik dan zie als ik naar ze kijk…Psychologisch onderzoek laat zien dat het effect van muziek onze IQ (intelligentie vermogen) vergroot, het maakt ons slimmer, het helpt bij de behandeling van hartklachten, muziek kleurt onze geest en helpt ons zelfs om opgewekt voor de dag te komen.

Ieder muziek-fan kent het mega krachtige effect dat muziek heeft op zowel onze gedachten als emoties. Groots muziek kan een normale dag zomaar transformeren in een magische tot spirituele dag. Muziek troost, ontlaadt, creëert sterke vibraties en zoveel meer.

Ik ga invoelen en wil weten hoe het Universum hierover denkt en dit is hun Boodschap:

“ Alles in onze Creatie is ritme en geluid…wij zijn ritme en geluid…”.

Vandaar dat muziek zo’n enorme impact heeft om onze lichaam en geest. Ik weet dat ik niet zonder muziek kan. Soms klassiek, soms binaural beats, soms Ennio Morricone, soms Kygo of Martin Garrix en nu heb ik Justin Timberlake in mijn oren. Muziek hoort bij ons!

De zes bewezen effecten van muziek zijn:

1. Muziek heeft een therapeutisch effect

Een groep van patiënten die een operatie moesten ondergaan mocht kiezen of ze naar muziek wilden luisteren of liever een kalmeringsmiddel namen. De patiënten die naar muziek luisterden bleken minder last te hebben van angst en hadden een lager niveau van het stresshormoon cortisol dan degene die voor de medicijnen hadden geopteerd.

Volgens Dr. Frank Lipman zijn muzikale pauzes een ideale manier om je lichaam en geest te ontspannen. Door naar muziek te luisteren verlaagt je hartslag en kan je beter ademhalen.

2. Muziek verbetert je humeur

Wetenschappers van de universiteit van Missouri ontdekten dat het mogelijk is om in twee weken tijd je humeur te verbeteren door naar opgewekte muziek te luisteren. Het enige wat je daarvoor moet doen is actief proberen om van de muziek te genieten.

3. Muziek verbetert je uithoudingsvermogen

Tijdens een inspanning kan muziek helpen om je grenzen te verleggen. Terwijl je naar je favoriete album luistert kan je je hersenen als het ware om de tuin leiden om zo meer werk te kunnen verzetten.

4. Muziek verbetert je productiviteit

Instrumentale muziek heeft een gunstige invloed op je productiviteit bij cognitieve taken. Zo toonde een studie aan dat studenten door naar meditatieve Koan-muziek te luisteren beter presteerden bij een IQ-test.

Voor repetitief werk waarbij je niet veel moet nadenken, helpt elk soort muziek om productiever te zijn.

5. Muziek verbetert je geheugen

Bepaalde songs kunnen je op een heel levendige manier doen terugdenken aan specifieke momenten uit je leven. Dat komt doordat muziek in je hersenen verwerkt wordt in een gebied dat vlak naast het geheugen ligt. Een studie die gepubliceerd werd in het magazine ‘Memory and Cognition’ toont aan dat volwassenen vlotter een nieuwe taal leren als ze de woorden zingen.

6. Door muziek kweek je goede gewoontes

Jocelyn K. Glei is hoofdredacteur van de site 99U, die vooral artikels publiceert over productiviteit. Volgens haar is luisteren naar je favoriete albums op repeat een ideale manier om de creativiteit aan te wakkeren. Ze stelt dat muziek als het ware een trigger voor je hersenen is.

Dus lieve mensen, we gaan nu allemaal  de Spotify app installeren op onze mobiel, kopen goede oordoppen en dan …ervaren wat een gelukzaligheid muziek is, ons vaste maatje!

Liefs,

Medium Sharda, OprechteMediums, Box 48


Recente portfolio-items

Medium Elly

Naast dat Medium Elly een zeer ervaren medium is, kan je bij haar ook kiezen voor een doeltreffende healing waar je direct effect van ondervindt. Dit kan op afstand maar dit kan ook in haar praktijk. U kunt de prive... Lees meer »

Huishoudbeurs 2018

Medium Savon, op het hoofdpodium van de huishoudbeurs. Zij geeft hier uitleg over alle spirituele zaken en beantwoord vragen van bezoekers. Ook laat ze de bezoekers een gratis kaartje trekken met een speciale boodschap erbij. Komend jaar zullen wij voor... Lees meer »


Recente nieuwtjes

7 irritante types en de spiegel die ze je voorhouden

We zijn vooral allergisch voor onwelkom en opdringerig gedrag van anderen, zoals uitdelen van bevelen: “Haal eens kopje koffie voor me”, of kritiek die verpakt is als compliment of vraag: ” Dat ga je toch niet opeten?”. Hoogleraar Michael Cunningham... Lees meer »

Vergevingsritueel

Vergeving is niet iets eenmaligs, vergeving is een manier van leven. – Dr. Martin Luther King. Het Hawaïaanse vergevingsritueel. Ho’o betekent ‘doen’, ‘veroorzaken’. Pono betekent ‘goed’, ‘juist’. Ho’oponopono is een eenvoudige manier om weer naar innerlijke vrede, eenheid, naar harmonie... Lees meer »