« Terug
Nieuwe relatie direct na een breuk: succesvol?

Nu.nl, vandaag, relatie Jeroen Nieuwenhuize van radio 538 en verslaggeefster voorbij.  De reden blijkt de snelheid te zijn waarmee Nieuwenhuize een relatie na zijn scheiding aanging, schrijft De Telegraaf. Ik heb te weinig tijd genomen om alles te verwerken”, vertelt de 538-dj.

 

Lieve mensen, een nieuwe relatie beginnen na een (echt-)scheiding of relatiebreuk is meestal niet zo eenvoudig als het lijkt. De eerste dagen en weken ben je blij met je nieuwe liefde omdat hij of zij zo heel anders is dan degene met wie je eerder was. Leuker, liever, meer aandacht, aanhankelijk, noem maar op. Al die dingen die je miste in je vorige relatie beleef je nu dubbel en dwars. En al die dingen die je wél had in je vorige relatie mis je niet. Nog niet! Tot ze in je nieuwe relatie danig de kop opsteken. Gewoontes, onhebbelijkheden, trekjes. Dan kun je maar beter voorbereid zijn en weten waar je aan begint. Letterlijk!

 

In een nieuwe relatie ga je meestal door dezelfde fasen als bij je eerdere relaties. Je vindt iemand leuk, gaat er mee uit, je wordt verliefd en je leeft op wolken. Leuk natuurlijk en weet dat je niet alleen óp wolken leeft; je hoofd zit er ook middenin. In die vertroebelde omgeving die we verliefd zijn noemen, zie je de andere kant van die ander nog even niet. Die andere kant die er natuurlijk wel is.

 

Te vroeg een nieuwe relatie maakt dat je je liefdesverdriet niet echt goed kunt verwerken. Je steekt als het ware je kop in het zand met alle gevolgen van dien. Daarbij zadel je (onbewust) je nieuwe partner op met oude onopgeloste relatieproblemen; dat verdient hij/zij toch niet? Het is een feit dat je je oude leventje niet terug gaat krijgen, ook niet met het aangaan van een nieuwe liefdesrelatie….

 

Ik ga invoelen en ik wil weten wat wijsheid is van het Universum. Dit is hun boodschap over succesvol aangaan van een relatie na een breuk:

 

“….Eerst tot rust komen en vervolgens het oude laten, voordat je het nieuwe aankunt….”

Ik denk dat dit wel de rode draad is om succesvol het oude leventje af te sluiten voordat je een nieuwe start kan maken.  Om tot rust te kunnen komen en het oude te laten, heb ik 3 tips voor je hoe je dat zou kunnen aanpakken.

Tip 1: Rond de echtscheiding of breuk  volledig af! Een open deur om in te trappen, maar het is essentieel. Hoe sneller je de scheiding of breuk afrondt, hoe eerder je een nieuw leven kunt starten.

Tip 2: Ga niet meteen een nieuwe liefdesrelatie aan. Maak niet de fout door zo snel mogelijk weer een nieuwe serieuze relatie te beginnen. Op zich is dat een logische verleiding, want je leven ligt overhoop. Het verlangen naar rust en duidelijkheid kan maken dat je alles zoveel mogelijk weer naar de oude situatie wilt terugbrengen, ook al is dat zonder je ex. Met andere woorden, een nieuwe partner kan al dan niet bewust een vervanger zijn voor je ex.

Tip 3: Durf een pauze in te lassen. Laat jezelf tot rust komen, vooral emotioneel. Dat betekent wennen aan een nieuwe ‘stilte’. Gun jezelf de tijd om aan een nieuwe levensstijl en andere gewoontes te wennen.  Deze grote verandering kan vooral in het begin zwaar vallen. Maar geloof me, op een gegeven moment wordt dat je nieuwe, zoals ik het noem, status quo. Je bent dan nu klaar voor een nieuwe relatie!

Succes, liefs,

Medium Sharda, OprechteMediums, Box 48


Recente nieuwtjes

Hoe verhoog je jouw mentale energie?

Hoe verhoog ik mijn mentale energie?   Veel van ons leven niet het leven wat je zelf zou willen, maar leven vaak het leven waarvan we denken dat het zo moet. Zeker als je dienstbaar bent aan andere, vergeet je... Lees meer »

Corona tijdperk

Hallo lieve mensen, De corona is er nu al een tijdje en neemt voor velen hun leven over. Door de angst die er heerst worden mensen boos op elkaar. Corona zorgt voor verdeeldheid. Voor wie er bang is, zijn alle... Lees meer »Recente portfolio-items

Medium Elly

Naast dat Medium Elly een zeer ervaren medium is, kan je bij haar ook kiezen voor een doeltreffende healing waar je direct effect van ondervindt. Dit kan op afstand maar dit kan ook in haar praktijk. U kunt de prive... Lees meer »

Huishoudbeurs 2018

Medium Savon, op het hoofdpodium van de huishoudbeurs. Zij geeft hier uitleg over alle spirituele zaken en beantwoord vragen van bezoekers. Ook laat ze de bezoekers een gratis kaartje trekken met een speciale boodschap erbij. Komend jaar zullen wij voor... Lees meer »