« Terug
Ondoordachte emoties

Emoties werken soms beangstigend en bedreigend omdat ze zo krachtig kunnen zijn en ons verstand kunnen overheersen. Emoties zijn net als golven van de zee: ze zwellen aan tot zij hun hoogste punt bereiken, waarna ze langzaam wegebben. Emoties kunnen daarom een schadelijk effect  hebben op ons geluk en gezondheid.

Positieve emoties als liefde en genegenheid, trots, dankbaarheid, geluk, blijdschap en vreugde bevorderen een goede gezondheid en dragen bij aan ons geluk. Negatieve emoties als verdriet, boosheid, angst, schuld, schaamte, afgunst, jaloezie, afkeer en walging verstoren de natuurlijke, gezonde balans van het lichaam en het leven.

Toch zijn negatieve emoties noch goed, noch slecht. Ze vertellen je slechts wat er in je omgaat. Pas als je deze negatieve emoties gaat onderdrukken (!!!) of je er aan vast gaat klampen (!!!) vormen zij een bedreiging voor jezelf en voor anderen.

Onderdruk je emoties niet, maar leer om ermee om te gaan. Zoek de rede op. Met je volle verstand, bespreek  de zaken op een prettige en redelijke manier. Laat de uitkomst of de reactie van een ander los, want dat heb je toch niet in eigen handen. Neem hier je tijd voor en sluit een compromis.

Ben je te onrustig, ga je onrust niet uitten, maar zoek in plaats daarvan de rust op. Ga fietsen of maak een lange wandeling totdat je je gedachten weer op een rijtje hebt… je bent dan terug in je kracht en vaak zul je merken dat merendeel van je emoties zijn weggeëbd, waardoor je de situatie weer kunt overzien…en dan ben je er al! Volhard hierin. En dan zul je veel meer rust ervaren. Hiermee verhoog je je levensgeluk en groei je verder op het Spirituele pad.

Ongecontroleerde negatieve emotionele uitbarstingen,  hoe rechtvaardig  het in eerste instantie ook aanvoelde, het is nooit goed te praten.

Creëer daarom steeds meer rust bij jezelf, want dat is de Spirituele weg waar een  ieder zich op bevindt.  Alles wat er niet op thuis hoort, zal als een pijnlijke zweepslag aanvoelen.

Boodschap van het Universum:

“Rust is alles. In Rust bevinden wij in ons Verheven Staat van doen en denken. In Onrust verliezen we dit en dalen af in ons bewustzijn naar het Rijk der dierlijke Instincten, waar overlevingsdrift en strijdlust ons parten spelen”.

Rust brengt ons dus geluk en vrede. Onrust ontkracht, ontheemd ons en het  maakt ons diep  ongelukkig. Het levensgeluk zit ‘m dus in onze Rust. Koester je Rust en laat het je onder geen enkele omstandigheid afpakken.

Liefs,

Medium Sharda, OprechteMediums, Box 48Recente nieuwtjes

7 irritante types en de spiegel die ze je voorhouden

We zijn vooral allergisch voor onwelkom en opdringerig gedrag van anderen, zoals uitdelen van bevelen: “Haal eens kopje koffie voor me”, of kritiek die verpakt is als compliment of vraag: ” Dat ga je toch niet opeten?”. Hoogleraar Michael Cunningham... Lees meer »

Vergevingsritueel

Vergeving is niet iets eenmaligs, vergeving is een manier van leven. – Dr. Martin Luther King. Het Hawaïaanse vergevingsritueel. Ho’o betekent ‘doen’, ‘veroorzaken’. Pono betekent ‘goed’, ‘juist’. Ho’oponopono is een eenvoudige manier om weer naar innerlijke vrede, eenheid, naar harmonie... Lees meer »


Recente portfolio-items

Medium Elly

Naast dat Medium Elly een zeer ervaren medium is, kan je bij haar ook kiezen voor een doeltreffende healing waar je direct effect van ondervindt. Dit kan op afstand maar dit kan ook in haar praktijk. U kunt de prive... Lees meer »

Huishoudbeurs 2018

Medium Savon, op het hoofdpodium van de huishoudbeurs. Zij geeft hier uitleg over alle spirituele zaken en beantwoord vragen van bezoekers. Ook laat ze de bezoekers een gratis kaartje trekken met een speciale boodschap erbij. Komend jaar zullen wij voor... Lees meer »