« Terug
Sharda

Blog

Levensgeluk of ontreddering

Liefde en verliefdheid zijn een bron van levensgeluk. Een verbroken relatie heeft het omgekeerde effect en niet zelden treden er hevige ontwenningsverschijnselen op. Depressie, wanhoop en ontreddering zijn geen uitzonderingen. Feitelijk wordt het hart niet gebroken maar hebben de hersenen er een kluif aan om een nieuw evenwicht te vinden. Al die stoffen die plezierige geestelijke en lichamelijke reacties en gevoelens gaven veroorzaken bij een ‘gebroken hart’ een storm van heftige emoties zoals woede, wraakzucht, verdriet, moeheid, angst en haat. Daarbij komt dat oude gevoelens van liefde soms opduiken in de vorm van verlangen, behoefte aan lichamelijk contact en hechting. Het verstand krijgt amper grip op de emoties en daarom is liefdesverdriet zo enorm verwarrend en complex.

Desalniettemin ben ik ervan overtuigd dat een  ‘gebroken hart’  of het beëindigen van een relatie, een leefomstandigheid creëert waarin de individu er beter bij  gebaat is. Je wint er immers bij. Het krampachtig blijven volhouden en op eigen houtje blijven werken  aan een ‘relatie’ waarbij je niet gezien, noch gehoord wordt en waarbij  het ‘wij’ gevoel vaak ontbreekt. Vaak vergeten wij dat ook in de liefde spelregels gelden en de belangrijkste is: wederzijdsheid! Het is vaak het ontkennen hiervan wat maakt dat wij langer dan wenselijk vast blijven zitten in ‘iets’ wat ons niet gelukkiger maakt. Een eind aan een dergelijk ondefinieerbare ‘relatie’ is een eind aan onzekerheid, een eind aan wanhoop, een eind aan valse hoop, een eind aan een hele hoop bak ellende . Geen ontreddering meer, maar op naar nieuw levensgeluk.  En vaak is de sleutel naar de ware liefde dat wij zelf kieskeurig genoeg moeten zijn om ons spiegelbeeld te kunnen ontmoeten: alleen liefde trekt liefde aan!

 

-Medium Sharda box 48


Recente portfolio-items

Medium Elly

Naast dat Medium Elly een zeer ervaren medium is, kan je bij haar ook kiezen voor een doeltreffende healing waar je direct effect van ondervindt. Dit kan op afstand maar dit kan ook in haar praktijk. U kunt de prive... Lees meer »

Huishoudbeurs 2018

Medium Savon, op het hoofdpodium van de huishoudbeurs. Zij geeft hier uitleg over alle spirituele zaken en beantwoord vragen van bezoekers. Ook laat ze de bezoekers een gratis kaartje trekken met een speciale boodschap erbij. Komend jaar zullen wij voor... Lees meer »


Recente nieuwtjes

7 irritante types en de spiegel die ze je voorhouden

We zijn vooral allergisch voor onwelkom en opdringerig gedrag van anderen, zoals uitdelen van bevelen: “Haal eens kopje koffie voor me”, of kritiek die verpakt is als compliment of vraag: ” Dat ga je toch niet opeten?”. Hoogleraar Michael Cunningham... Lees meer »

Vergevingsritueel

Vergeving is niet iets eenmaligs, vergeving is een manier van leven. – Dr. Martin Luther King. Het Hawaïaanse vergevingsritueel. Ho’o betekent ‘doen’, ‘veroorzaken’. Pono betekent ‘goed’, ‘juist’. Ho’oponopono is een eenvoudige manier om weer naar innerlijke vrede, eenheid, naar harmonie... Lees meer »