« Terug
Waarom verlangt ons wezen zo naar de romantiek…?

Op zoek naar de romantiek, de ware liefde, de volledige overgave, de enige echte, onze soulmate…jong of oud, 12 of 80, gebonden of niet, wij romantiseren wel eens over  onze enige echte held die onvoorwaardelijk en eeuwig van ons zal houden, de prins op het witte paard. Bestaat hij wel of niet?  Ik vind namelijk dat een ieder van ons, man of vrouw, een idee heeft over de perfecte romantische partner met het ideaalbeeld van ‘en ze leefden nog  lang en gelukkig’.

Het klinkt allemaal wellicht naïef en niet realistisch. Toch vind ik dat dit ideaalbeeld uit het diepste van ons wezen komt. Het is niet zomaar een beeld. Ik heb het gevoel dat het meer is dan dat. Ik laat me niet gek maken en ik wil de mysterie hieromtrent ontrafelen: waarom verlangen wij toch naar die ene echte ware verheven liefde…?  En ik ga in meditatie, want vandaag wil ik het antwoord hierop weten. Dit is wat ik begrijp van het Universum:

“ Een Mens is een  interactie tussen het lichaamsbewustzijn en het Spirituele Bewustzijn. Onze  lichamelijke verlangens worden vervuld door de 5 zintuigen. Onze Spirituele verlangens worden vervuld door de ‘Onvoorwaardelijke Liefde ‘. Zolang de Mens de Spirituele Liefde niet kan ervaren, zal het blijven verlangen, of zoeken naar die ervaring… “.

Wij komen van de Liefde. En alhoewel wij wonen in een lichaam met een aards bewustzijn, is de voedsel van ons Spiritueel Bewustzijn Liefde. Liefde heeft vele vormen. Liefde heeft altijd een ander nodig om te vloeien. Ik heb een keer de boodschap gehad voor een dame, die ontzettend verbitterd was achtergebleven, om een huisdier te nemen en haar liefde in het hondje te stoppen. Liefde moet namelijk vloeien. Een knuffelhuisdier zoals een hond kan je veel liefde geven. Liefde heeft interactie nodig. Liefde heeft een ander nodig om te kunnen vloeien. Zo wordt je langzamerhand Liefde, door de manifestatie ervan. Zonder manifestatie van de Liefde word je droog en dor….of liefdeloos, harteloos. Ik kies voor het hart. En u?

Liefs,

Medium Sharda, OprechteMediums, Box 48


Recente portfolio-items

Medium Elly

Naast dat Medium Elly een zeer ervaren medium is, kan je bij haar ook kiezen voor een doeltreffende healing waar je direct effect van ondervindt. Dit kan op afstand maar dit kan ook in haar praktijk. U kunt de prive... Lees meer »

Huishoudbeurs 2018

Medium Savon, op het hoofdpodium van de huishoudbeurs. Zij geeft hier uitleg over alle spirituele zaken en beantwoord vragen van bezoekers. Ook laat ze de bezoekers een gratis kaartje trekken met een speciale boodschap erbij. Komend jaar zullen wij voor... Lees meer »


Recente nieuwtjes

7 irritante types en de spiegel die ze je voorhouden

We zijn vooral allergisch voor onwelkom en opdringerig gedrag van anderen, zoals uitdelen van bevelen: “Haal eens kopje koffie voor me”, of kritiek die verpakt is als compliment of vraag: ” Dat ga je toch niet opeten?”. Hoogleraar Michael Cunningham... Lees meer »

Vergevingsritueel

Vergeving is niet iets eenmaligs, vergeving is een manier van leven. – Dr. Martin Luther King. Het Hawaïaanse vergevingsritueel. Ho’o betekent ‘doen’, ‘veroorzaken’. Pono betekent ‘goed’, ‘juist’. Ho’oponopono is een eenvoudige manier om weer naar innerlijke vrede, eenheid, naar harmonie... Lees meer »