« Terug
Zie ik ?, handel ik? , wil ik überhaupt iets doen ??

 

Open ik mijn ogen of doe ik ze dicht. Kan ik wat betekenen voor de mensheid of blijf ik gericht op mijn ‘ikje’ en doe ik gewoonweg niets? Sluit ik gewoon mijn ogen?

Een lastig issue voor velen. Als we behept zijn met angsten, niet vooruit durven kijken, niet kunnen handelen, lamgeslagen zijn door het leven dan wil je waarschijnlijk het liefst ‘t hier en nu, met al zijn mogelijkheden, kansen maar ook moeilijkheden, niet zien. Moeheid, geen kracht meer hebben, letterlijk geen uitweg meer zien… Het liefst willen vluchten uit zaken die je bezig houden, vluchten van de hobbels op de weg, de hobbels in de wereld. Gewoon met je neus in een boekje wegduiken en niets willen weten van de ellende om ons heen, van de honger, oorlogen in de wereld. Je kop in het zand steken…. Willen slapen om niets te hoeven voelen. Wie kent het niet, even geen krant want die brengt ons toch niets positiefs.

Toch zijn er onder ons hoop mensen die dat allemaal niet doen. Die tóch de koe bij de horens vatten, gaan opstaan en zeggen, ” ik pak mezelf beet en kijk wat ik kan verbeteren. Wat kan ik doen om me beter te voelen, in me zelf en om me heen”. “Wat kan ik doen in de wereld”. Want je betrekt een ander onherroepelijk in je eigen cirkeltje omdat je nu eenmaal  een netwerkje, soms klein, om je heen hebt.

Als je je ogen sluit en niets wil zien leef je niet met je volle bewustzijn. Je ervaart niet wat er om je heen gebeurt, je neemt niet deel aan het leven op zich. Weigert het leven als het ware.

Evolutie vraagt om groei, doorgaan. Het is eenvoudig gezegd denk ik niet eens mogelijk om daadwerkelijk écht stil te staan, alleen slechts voor een ogenblik.

In de rimboe dringt zelfs de ontwikkeling door, mensen ontkomen niet aan groei, niet aan de nieuwigheden in de wereld. Je ogen voor alles sluiten gaat mijn inziens dan ook niet. Want zelfs als je je afsluit merk en hoor je nog zaken van dingen die spelen, of je moet heel geïsoleerd leven op een eiland waar niemand komt. Totdat dat plekje weer gevonden wordt en je er ook weer niet aan ontkomt.

Als je echter wel bewust in het leven staat heb je de keuze om wel of niet een ander te helpen, de wereld te helpen, op te komen voor de rechten van de mens, de natuur te helpen enzovoorts.

Het hangt mogelijk allemaal samen met liefde. Als je eigenliefde bezit en je houdt van jezelf dan hou je bijna onvermijdelijk ook van anderen, van alles wat leeft en bloeit. Wie is er niet vertederd door lammetjes, baby’s, mooie bloemen. We zijn mens met gevoel en dat gevoel wordt getriggerd door de mooie dingen in ons bestaan. Het zaadje Goddelijke liefde zorgt ervoor dat we liefhebben al is het nog zo weinig. En dat zorgt er ook voor dat we onze ogen nooit compleet kunnen sluiten voor de ander in de wereld, voor onrecht, voor misdeelden, voor de mooie dingen.

Dat ene zaadje zorgt ervoor dat de evolutie en de groei voor ieder mens altijd doorgaat. Zelfs al neem je er zelf geen deel aan, de anderen om je heen zorgen ervoor dat je toch ‘meelift’ en daarbij opgetild en omhoog getild wordt. Kop in het zand? Het kan tijdelijk maar aan groei en evolutie ontkomt niemand, want zo is Het Plan. Vroeg of laat zul je er toch aan deelnemen, aan groei, evolutie omdat het niet anders kan. Ogen sluiten is slechts uitstel!

 

Desiree

www.oprechtemediums.nlRecente portfolio-items

Medium Elly

Naast dat Medium Elly een zeer ervaren medium is, kan je bij haar ook kiezen voor een doeltreffende healing waar je direct effect van ondervindt. Dit kan op afstand maar dit kan ook in haar praktijk. U kunt de prive... Lees meer »

Huishoudbeurs 2018

Medium Savon, op het hoofdpodium van de huishoudbeurs. Zij geeft hier uitleg over alle spirituele zaken en beantwoord vragen van bezoekers. Ook laat ze de bezoekers een gratis kaartje trekken met een speciale boodschap erbij. Komend jaar zullen wij voor... Lees meer »


Recente nieuwtjes

Afscheid nemen

Daar waar leven is, is licht een altijd aanwezige kracht Daar waar verdriet is eveneens We zijn niet gemaakt om te blijven in een verdriet, in een somberte. We zijn gemaakt om te leven vanuit onze kern, ons licht De... Lees meer »

Stap voor stap naar een gelukkig leven

Een ieder van ons probeert het grootste deel van het leven, zijn of haar dromen te volgen. Dat is althans wat we voor ogen hebben. Maar dan heb je ook nog het type mens dat er is om andere te... Lees meer »